מגילת העצמאות מספרת את סיפור הקמת המדינה. אבל מה הסיפור מאחורי המגילה? ספר חדש שמתאים במיוחד לתקופה

מגילת העצמאות מספרת את סיפור הקמת המדינה. אבל מה הסיפור מאחורי המגילה? ספר חדש שמתאים במיוחד לתקופה

ביום שישי 14 במאי 1948 ניצח דוד בן-גוריון על הכרזת העצמאות של המדינה היהודית. האירוע התקיים במוזיאון תל-אביב בשדרות רוטשילד המוריקות, בניין בן שתי קומות שנחשב פגיע פחות להפצצות אוויריות מצריות מתיאטרון הבימה הגדול יותר שבהמשך הרחוב.

 

כך הסתיים החודש הסוער שבין הקמת הנהגה מאוחדת למדינה שבדרך לבין האירוע החגיגי בו הוכרזה הקמת מדינת ישראל. בימים הגדולים ההם, בהם הייתה העצמאות תלויה על חוט, התווכחו, ניסחו, ערכו ודייקו פקידי ומנהיגי היישוב את נוסח המגילה.

חמש טיוטות עיקריות נכתבו להכרזת העצמאות של מדינת ישראל, ועוד שלל ניירות עבודה והצעות תיקון, לפני שהגיעו לנוסח שהוסכם על ידי נציגי העם שהחליטו מה להכניס לתוכה (ומה לא..).

את סיפור המתח שמשלב שעון דוהר, ערפל קרב, והתנגשות ערכים שנועדה להתכנס להסכמה מקיר לקיר, ואת עלילותיו של הלילה האחרון והארוך בו שכתב בן גוריון את נוסח ההכרזה, מספר הספר 'היא מדינת ישראל'.

 


מעבר לדרמה האנושית, מנותחות תפיסות העולם הרחבות שהתגלמו בטיוטות השונות, ההשלכות שנועדו להן והנתיבים החלופיים שסומנו לישראל בעת הולדתה, ומוסיפים להשפיע עליה עד היום.

בימים בהם מגילת העצמאות נמצאת תדיר בשיחה הציבורית ורבים מנסים לדבר בשם מנסחיה וחותמיה, ספר זה והידע שבו יסייעו לכם להפריד בין אגדה ואמת ולגלות כמה דברים שלא בטוח ידעתם על כוונות מנסחי המגילה.

לפרטים על הספר ולהזמנות לחצו על התמונה:

 

תגיות 

כתוב תגובה

נדרש אישור לתגובות טרם פרסומן באתר